Elkedagvakantie is een levensstijl. Dat waar wij elke dag voor kiezen. Dat is niet altijd gemakkelijk, maar wel zo hard waard. In den beginne was het puur iets van ons, zoals dat gaat met een levensstijl. Op geen enkele manier wilden en willen we die opdringen aan anderen. Gaandeweg merken we wel dat steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in hoe we dat aanpakken, dat ze geïnspireerd geraken om zelf ook andere keuzes te maken en de kwantiteit achter wegen te laten in ruil voor meer kwaliteit. Zo ontstond onze blog. Het delen, niet zo zeer het motiveren. Tijdens heel wat gesprekken, vragen in mails, avonden met vrienden werd het zaadje gepland voor iets groters. Niet enkel het delen van ons verhaal, maar anderen onder dompelen in onze wereld, in de manier waarop wij in het leven staan.

Wil je eens proeven van hoe dat gaat zo'n leven op je eigen ritme?

Kies je graag om het vliegtuig links te laten liggen en ecologischer te reizen?

Zin om eens een nieuwe manier van reizen te beleven?

Is het hoog tijd om kwaliteit boven kwantiteit te stellen?

Verlang je naar vertragen? 

Zit je met een aantal levensvragen waar voorlopig geen antwoord op komt?

Heb je gewoon zin om op avontuur te gaan?

De kern van elkedagvakantie is duurzaamheid, kwaliteit, keuze, vrijheid, versnellen door te vertragen, verbinden, toelaten, ​mogen, positiviteit en genieten.

MAar waar begin je?

Beleef elkedagvakantie op jouw manier. Onze bus Marcel (genoemd naar de aap van Ross in Friends. ♡) wordt jouw nest.

Jij kiest hoe lang en hoe ver.

 

 • Wil je plantaardig eten? Dan voorzien wij een boodschappenlijst en een weekmenu.

 • Wil je aan de slag met jouw leven? Dan voegen wij een coachingpakket en werkboek toe.

 • Wil je graag een nieuwe omgeving opzoeken om creativiteit te laten stromen? Nodig je collega's uit en ga op brainstormsessie.

 • Wil je gewoon vrijheid op wielen? Check. Marcel is wat je nodig hebt. 

 • Weet je niet waar naartoe? Wij helpen je op weg met een route. Je kan kiezen tussen Go Green of Sea You Soon. 

 • Wil je all-in gaan? No problemo, baby.

Prijzen en meer info? Scroll verder.

English speaking? Want more info? Contact us.

 

"Een weekend weg met ons tweetjes, zonder onze drie kinderen, WAW! 

Genieten van de reis, elke start niet weten waar we eindigen, ZALIG! We zijn verre van doorwinterde kampeerders, maar dat maakte niet uit!

Goed gelachen, en even weg van alles. Nog veel plezier met Marcel!"

- Olivier & Katrien

Marcel is een VW Westfalia Kepler One - bouwjaar 2018. Vergelijk het met een California-bus met een tikkeltje meer comfort en een toilet (woohoow, basisbehoeften!) waardoor je nog meer vrijheid kan beleven. 

Een gezond beestje met reiskriebels, een gevoel voor verantwoordelijkheid en een zorgzaam karakter.

Hij wordt binnenkort versierd door de geweldige Matilde Everaert, architecte, kunstenaar en fulltime dagdromer. Volg haar hier.

Waarschuwing: u gaat verliefd worden.

Marcel is je BFF voor een getaway.

Er is slaapplek voor 4 personen. Een uitgerust keukenblok, een chemisch toilet, zonnenluifel, warm water, het dak gaat gemakkelijk naar boven, 2 surfplanken te bevestigen aan de buitenkant, een zalig bed/zetel om uit te rusten, te lezen of euhm... jeweetwel.

Alles voor een onvergetelijke trip. 

 

 
 

PRIJZEN.

Eyes on the prize.

Marcel hecht zich nogal snel. Tijdens het hoogseizoen enkel weekverhuur. Daarbuiten kan je een weekend of midweek met hem op stap.

LAAGSEIZOEN  -  oktober-mei (excl. schoolvakanties)

WEEKEND

vrijdagmiddag (+-15u) tem. maandagmiddag (12u)

350 euro 

incl. 1000km (km extra 0,25€)

MIDWEEK 

maandagmiddag (+-15u) tem. vrijdagmiddag (12u)

425 euro 

incl. 1500km (km extra 0,25€)

WEEK*

vrijdagmiddag (+-15u) tem. vrijdagmiddag (12)

550€

incl. 2000km (km extra 0,25€)

*huur je 2 weken? -10% op de 2de week.

huur je 3 weken? - 20% op de 3de week.

** Heb je een afwijkend plan of idee? Vraag er naar!

HOOGSEIZOEN - juni - juli - augustus - september + schoolvakanties.

Vanaf 14 juni tem 14 september is het enkel mogelijk om Marcel te huren van vrijdag tem vrijdag, dit voor het aantal weken naar keuze. 

Tijdens de andere periodes van het hoogseizoen, is het ook mogelijk om kortere periodes in te plannen met een minimum van 3 nachten.​

WEEKEND

vrijdagmiddag (+-15u) tem. maandagmiddag (12u)

420 euro 

incl. 1000km (km extra 0,25€)

MIDWEEK 

maandagmiddag (+-15u) tem. vrijdagmiddag (12u)

570 euro 

incl. 1500km (km extra 0,25€)

WEEK**

vrijdagmiddag (+-15u) tem. vrijdagmiddag (12u)

980€

incl. 2000km (km extra 0,25€)

**huur je 2 weken? -10% op de 2de week.

huur je 3 weken? -20% op de 3de week.

** Heb je een afwijkend plan of idee? Vraag er naar!

Waarborg 1100 euro. Deze dient een week voor vertrek (7 dagen) gestort te worden op onze rekening. De waarborg zal ten laatste 15 dagen na het einde van de huurperiode worden teruggestort. Indien nodig zal dit gebeuren na afhouding van eventuele kosten voor schade, verlies van uitrusting,…

pakketten.

Pick your favourite!

 • a. GO GREEN - reisroutes. gratis advies na booking.

Jij wil je omringen met groen. Weg van de drukte, diep in de natuur. Ver of dichtbij, dat maakt eigenlijk niet uit. Als het maar ruikt naar mos en bladeren en je 's ochtends wakker wordt met het fluiten van de vogels.

Wist je trouwens dat de vibraties van bomen en planten helend werken op het menselijk lichaam?

 • b. SEA YOU SOON - reisroutes. gratis advies na booking.

Jij wordt blij van vertoeven in de buurt van water. Of het nu koud of warm is, je wordt aangetrokken door de kolkende golven van de zee. Je zit er niet mee in je bed te delen met wat zandkorrels en je houdt van de wind in de haren. Een surfsessie, leren kiten of gewoon een strandwandeling. Jij houdt van blauw. 

Wist je dat het wetenschappelijk bewezen is dat zeelucht stress vermindert?

 • c. LET'S GO VEGAN - menu + gevulde koelkast. Wil je een gevulde koelkast? prijs weekend: 80€/pp midweek: 120€/pp week: 150€/pp

Of het nu is om je ecologische voetafdruk te verminderen, je eens wil voelen wat het met je lichaam doet om een week plantaardig te eten of omdat je maar niet kan stoppen met denken aan die blik van dat schattig biggetje.

Als je kiest voor dit pakket bezorgen we je een menu + gevulde koelkast met 2 recepten voor het ontbijt, 2 lunches en 2 diners als je Marcel een weekend met je meenement.

Ga je een midweek op pad? Dan bezorgen we je een menu + gevulde koelkast met 3 ontbijtopties, 4 lunches en 4 diners.

Ga je een week weg? Dan bezorgen we je een menu + gevulde koelkast met 3 ontbijtopties, 5 lunches en 5 diners.

Laat je geitenwollensokken thuis, plantaardig eten is genieten!

 • d. HEY HO, I GROW - coachingpakket + meditatietool weekend/week/midweek: 75€/pp.

Weet je even niet waarnaartoe met je leven? Staat je wereld de laatste maanden op z'n kop? Kan je moeilijk rust ervaren? Wil je meer uit je leven halen? Ben je vaker onzeker dan je zou willen? Wil je de principes van meditatie onder de knie krijgen? Wil je een soort van homemade coachingtrip beleven op je eigen tempo? Go for it, baby. Wij voorzien een werkboek dat je mee naar huis kan nemen (klinkt niet zo saai als het lijkt), een meditatiegids en een jaar lang onbeperkt toegang tot Eva's online meditatietool.

Fall in love with the process of becoming more and more you.

Meer info over ons coachinghuis? Klik hier.

 • e. OMG! I'm so creative - Marcel = de ideale zakenpartner.

Wil je ontsnappen uit je aftoppende vergaderzaal? Marcel neemt je mee naar buiten. Met zijn deluxe zetels, handige tafel (die je kan verschuiven en groter maken), het dak dat naar boven kan, is hij de ideale partner voor een brainstorm. Thinking outside the box is easy als ge de box mee naar buiten neemt. Op aanvraag voorzien wij stiften, papier, snacks en drankjes: alles wat je nodig hebt om de brainjuices te laten flowen.

Business and pleasure is like fries with mayonnaise. They can't go without each other.
Factuur is mogelijk, boven vermelde prijzen in dit geval excl btw

 • f. LIVING LARGE - extra opbergruimte op het kofferdeksel. €35 per uitstap. Of deze nu een weekend een week of 3 weken duurt. 

Als je extra opbergruimte nodig hebt dan kan je gebruik maken van de waterdichte Thule easybag (110 x 55 x 53cm) die achteraan op het kofferdeksel wordt gemonteerd. Zo kan je je wetsuit, een vlieger, extra stoelen, ... meenemen​. 

veelgestelde vragen.

Is this a quiz?

 • Mag ik met een Rijbewijs B Marcel besturen? 

  • Ja, je mag Marcel met een normaal rijbewijs B besturen. Met een rijbewijs B mag je namelijk een voertuig besturen met een maximaal GVW (Gross Vehicle Weight) van 3500 kg

 • Mogen er meerdere mensen Marcel besturen?

  • Ja, wanneer die in het bezit is van Rijbewijs B.​

 • Hoe zit dat met de verzekering?

  • Je bent Omnium verzekerd - die verzekering is inbegrepen in de huurprijs. ​Dat betekent dekking bij eigen schade, brand, diefstal, en glasbraak. Er is een vrijstelling bij eigen schade van 1100€ (=de waarborg). En er is ook reisbijstand voorzien bij ongeval of pech. 

  • Bij ophaling en afgifte maken we samen een verslag van Marcels toestand en humeur. Indien nodig begroten we in volle transparantie de herstelkost. We vragen wel dat je, indien je weet hebt van een nieuwe beschadiging, ons dit even meldt. Eventuele herstellingen worden verrekend met de waarborg die je betaalde. Boetes zijn uiteraard voor eigen rekening. 

 • Wat doen we als er wat gebeurt onderweg?

  • Dan bel je naar 059 55 90 00. Zij helpen je stap per stap verder.​

 • Wat zit in onze huurprijs inbegrepen?

  • ​Marcel is trotse eigenaar van een binnentafel met 4 zitplaatsen, 2 kampeerstoeltjes voor buiten, 2 matrassen met matrasbeschermer, potten en pannen, borden, glazen, keuken- en eetbestek. , keukenhanddoeken, 2-pitsgasfornuis met gasfles, koelkast, een aantal USB-aansluitingen als digitale detox je wakker houdt, tank voor vers water.  Sponsje en afwasmiddel, stoffer en blik om Marcels binnenkant schoon te houden.

  • Na gebruik van Marcel zorg je dat de buiten- en binnenkant schoon is en gestofzuigd - zodat de volgende gasten een even fijne ervaring hebben als jij. Ook vragen wij om alle afvaltanks leeg te maken voor het afscheid, net als de cassette van het chemisch toilet.

 • Hoeveel km's zijn er inbegrepen in de prijs?

  • Afhankelijk van het gekozen pakket. Zie specificaties hierboven.​

 • Wat neem ik zelf mee? 

  • Een onderlaken en een hoeslaken, kussens. Handdoeken voor een frisse buitendouche, eten (tenzij je voor het Let's go vegan-pakket koos).

  • ​Onze tips: vergeet geen warme sokken, ecologische shampoo/zeep, mobiele luidspreker voor keukenfeestjes, eco-toiletpapier, drinkflessen die je her en der kan bijvullen. 

 • Mogen we overal naartoe? 

  • Marcel reist enkel binnen Europa en is niet uitgerust voor skireizen.

 • Mag mijn hond mee?​​

  • Die mag mee, maar enkel als hij een klein formaat heeft en maximum 12 kilo weegt. Hij slaapt in een bench/mandje en mag niet op de zetels of in het bed. ​Hij mag schaamteloos geknuffeld worden en snurken is ook toegestaan. 

 • Waar halen we Marcel op?

  • Met zijn stoere postuur houdt deze zeebonk van de zilte lucht. Hij woont in Koksijde. Daar kan je gratis je wagen achter laten. Het is de ideale uitvalsbasis voor een weekend/week langs de kust en je bent in no time de grens over richting Frankrijk. ​

 • Betalen we in één keer?

  • Bij een booking tot een maand op voorhand betaal je eerst een voorschot van 50%. De overige 50% heeft betaald te zijn op de dag van ophaling. Ben je een last minute planner? Dan betaal je het volledige bedrag in één keer.​ De betalingsgevens krijg je bij reservatie. 

 • Wat als mijn booking niet meer past in mijn agenda?

  • Sneu! Het voorschot is niet-restitueerbaar. ​Stel dat je toch niet kan, dan kan je altijd iemand in je plaats sturen. 

beschikbaarheid.

Wanna date?

 • Wil je er een week tussenuit? Of een hele maand? Of maak je graag een weekend vrij om Marcel te leren kennen? 

 • Raadpleeg onze kalender onderaan deze pagina voor de vrije dagen. Dan bekijken we graag samen wat mogelijk is. Waar jouw wensen liggen en hoe we samen het beste pakket kunnen samenstellen.
  Werkt de kalender niet of surf je via je smartphone? Klik dan hier.