top of page
Zoeken

hoe wij omgaan met een dipje.

Moeilijke momenten zijn nooit tof. Maar na heel wat zelfonderzoek worden wij steeds beter in het goed zorgen voor onszelf. Daardoor proberen we sneller te schakelen. Wanneer we ons 60% voelen in plaats van te wachten tot we in de put zitten op 10%.


Tegelijkertijd helpt het om te beseffen dat het leven niet altijd een zonnetje hoeft te zijn. Het moet niet altijd makkelijk zijn.


We vertellen je graag wat wij doen wanneer het minder gaat. Zo zie je meteen dat zelfzorg heel persoonlijk is. Het is de kunst is om te ontdekken wat voor jou werkt.Hoe Eva omgaat met een dipje


Toelaten

Wat er is laten zijn. De emoties die een weg naar buiten zoeken toelaten. Huilen lukt in het begin vaak lang niet. Tot Stijn merkt dat er iets is en hij vragen begint te stellen. Dat vindt ze eerst vervelend. Tot ze op zijn eerste vraag antwoordt en alle sluizen opengaan.


Iets doen wat ze graag doet

Muziek luisteren. Zich verliezen in een goed boek en zo even ontsnappen aan haar eigen leven. Urenlang Friends kijken en doen alsof Rachel en Ross haar BFF’s zijn. Is ook zo, natuurlijk.


Een positief cadeau aan haar lichaam geven

Dat kan voor iedereen anders zijn. Voor sommigen is dat misschien een dutje doen. Voor Eva helpt knuffelen, op een noppenmat liggen of bijvoorbeeld een fijne bodylotion smeren. En yoga. Ook al heeft ze daar op dat moment misschien geen zin in. Ze weet dat ze zich nadien beter zal voelen. Als ze zichzelf fysiek positiviteit gunt, voelt ze zich mentaal veel beter.Hoe Stijn omgaat met een dipje


Ruimte innemen

Alleen in een kamer zitten Netflixen tot hij het beu is. Of net tijd alleen spenderen met de mensen die hij graag heeft. Stijn hoeft niet per se alleen te zijn, maar wel met mensen waarbij hij zichzelf kan zijn. Waar hij zijn ruimte kan innemen en z’n eigen ding kan doen.


Terug naar de basis

De natuur intrekken of met de camper op pad. Even weg van alles, in zijn eigen comfort in de camper heel basic gaan. En zo beseffen dat hij eigenlijk niet veel nodig heeft om dat echte geluk te voelen.


Wat Stijn ook helpt om onnodige zaken los te laten, zijn meditatie en zijn eigen kracht voelen. Door te gaan mountainbiken of te pompen, voelt hij zijn eigen kracht en voelt hij zich beter.


Heel veel praten

Stijn vertelt graag wat er in hem omgaat. Het lucht op om hoe hij zich voelt te uiten in woorden. Belangrijk is wel om de essentie eruit te halen en die te delen. Te benoemen wat hij voelt zonder er een verhaal rond te maken.


Inzoomen op het verhaal dat je jezelf vertelt en jezelf als slachtoffer zien, helpt je totaal niet vooruit. Wat helpt is no drama, gewoon kijken naar de feiten.


Niet zeggen “Doordat die ene dit en dat gezegd heeft, begin ik zus en zo te denken…” maar echt te benoemen wat je voelt: “Ik voel mij heel slecht, want ik heb schrik voor de toekomst.”Extra tip die we samen doen


Op tijd gaan slapen. En wanneer we in bed liggen om de beurt onze 3 leukste momenten van de dag overlopen. Want die zijn er altijd, ook op een baaldag. Dat mogen de kleinste dingen zijn, maar sta er samen even bij stil. Of schrijf ze voor jezelf op en voel die dankbaarheid voor je in slaap valt.

 

Beluister podcastaflevering Als het even minder gaat op Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts.0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page