top of page
Zoeken

5 tools waarmee wij onszelf beter leerden kennen.

Bijgewerkt op: 23 mei 2021

We dachten onszelf altijd goed te kennen. Tot het plots totaal mis ging en ons lichaam niet meer wilde luisteren naar ons hoofd. En toen werd het tijd om eens dieper te gaan graven. Dit zijn 5 tools die ons hielpen op het pad van persoonlijke ontwikkeling.


CABU


Via een collega kwam Eva terecht bij haar coach en mentor Lieve Bullens. Ze ging vooral naar een coach om te leren omgaan met andere mensen. Want toen dacht ze dat het niks met zichzelf te maken had, dat het vooral de schuld was van de anderen. Lieve leerde haar dat het absoluut onmogelijk is om het gedrag van anderen te controleren en gaf haar een sterke tool mee: CABU.


“Wanneer je Controle hebt over je eigen Acties - je kan de Acties van anderen NOOIT controleren - ga je Balans ervaren en kan je je Unieke zelf aan de wereld tonen.”

Sterrenteken


Vroeger vond ze dat vooral zever en iets leuks om in de Joepie te lezen, maar in het begin van Eva’s zoektocht naar haar ware zelf heeft haar sterrenteken haar ook geholpen. Er zijn mensen die zichzelf kunnen observeren en naar zichzelf kunnen kijken. Eva was iemand die altijd zelfkritiek had op alles wat ze deed.


Eva: “De kenmerken van Vissen hebben mij in het begin heel hard geholpen om mezelf niet te gaan veroordelen wanneer ik bepaalde mechanismen had.”

Een vis zit in water. Als je een onverwachte beweging maakt, is hij weg. En zo was dat bij Eva ook. Ze had daar zelf heel veel oordeel op en haar sterrenteken begrijpen maakte het makkelijker om die zelfkritiek wat los te laten.