top of page
Zoeken

nooit meer werken?

Bijgewerkt op: 26 apr. 2021



Laten we meteen de bubbel doorprikken: elke dag vakantie staat niet gelijk aan nooit meer werken.


We werken wel en hard, maar hebben werk op een andere manier gedefinieerd. Werk is één van de tools om energie te krijgen en aan persoonlijke ontwikkeling te doen. Werk is niet per se een tool om de auto en de lening af te betalen. Stijn legt uit:




“Werken dient meer om onszelf te ontwikkelen en naar buiten te durven brengen. Niet uitsluitend om de rekeningen te betalen.”

Eva merkte dat vooral bij het schrijven van haar 4e boek, Woman Up. Om daaraan te kunnen werken en schrijven moet ze keihard met zichzelf aan de slag. Ze heeft alles waarover ze schrijft echt te doorleven, omdat ze anders geen letter op papier krijgt. Dat maakt het werk soms gemakkelijker en soms moeilijker.


Wanneer de inspiratie toeslaat, werken we allebei graag veel en hard. Maar met een belangrijke nuance.


Stijn: “Ik vind het heel belangrijk dat werken ontstaat vanuit jezelf, uit goesting en niet vanuit een onderbewust deel in jou dat het gevoel heeft van “Ik moet werken.””

Als Eva een heel creatief idee krijgt terwijl we in bed liggen of zelfs om 2 uur ‘s nachts, is het heel mooi om haar in die passie te zien duiken. Maar ‘s ochtends de laptop pakken en beginnen werken, omdat ze zich een beetje schuldig voelt omdat ze de voorbije dagen niet echt hard gewerkt heeft, is een andere insteek. Dan voelt het als iets dwangmatigs waar je eigenlijk niet gelukkig van wordt.


We wensen iedereen elke dag vakantie op werkvlak toe. Zodat je werk niet meer aanvoelt als een verplichting, maar als een keuze en een verlengde van wie je bent. Dat je een bepaalde passie vindt en kan doen wat je graag doet. Zodat het werken voor het grootste deel van de tijd aanvoelt als iets dat je leuk vindt. Bij Eva is dat creatief zoals schrijven, maar dat kan ook IT zijn. Er is geen goed of fout als het op passies aankomt.


Wanneer ze zich niet goed in haar vel voelt en moet schrijven, dat werkt echt niet. Dan kan ze proberen te werken, maar suckt alles wat ze schrijft en is het gewoon niet goed.


Eva: “Dan is het een eigenlijk een goede oefening om het oké te vinden van mezelf dat ik even afstand neem.”

En da’s best een moeilijke oefening. Toen in de kranten stond dat we naar Oostende verhuisden, kwam er veel commentaar van “amai, nu verhuist ze naar Oostende om nog minder te werken”. Ergens hebben mensen het idee dat ze geen kloten doet. En eigenlijk brengt ze dat graag op die manier naar buiten:


Eva: “Ik heb niet het gevoel dat ik heel veel dingen tegen mijn zin doe. Omdat ze bijdragen aan mijn missie. Missie en passie zijn ontzettend belangrijk wanneer het over werk gaat.”

Benieuwd naar meer?

Abonneer je onderaan op de nieuwsbrief of beluister de podcastaflevering over werk en passie op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, SoundCloud of Stitcher.


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page