top of page
Zoeken

onze eerste indruk.

Ik schrijf dit post eerste indruk. Post eerste nacht in ons huis. We reden gisteren met twee bomvolle auto's op besneeuwde wegen naar onze nieuwe thuishaven. Ik deed ademhalingsoefeningen en probeerde Olav op de passagiersstoel hetzelfde te laten doen. Tevergeefs.

Ik weet niet wat het is, laat mij ondernemen. Laat mij een zaak beginnen, een boek schrijven, een tamboerijn maken en ik doe het. Misschien met een beetje zenuwen, maar vooral veel werkethos en praktisch inzicht. Laat mij verhuizen en ik krijg elke dag een semi zenuwinzinking. Druk op het hart, kortademig, een temperament à la Cruella Devil (mét liefde voor honden en anti-bont). Lieflijk ben ik allerminst. Gelukkig weet ik waarom ik dit allemaal doorsta. Een verse moeder sprak over 'de knip': kapotgaan, maar 't is de moeite waard. Exact dat.


We gingen in het donker naar het strand, riepen naar Engeland en liepen als drie gekken over het strand. Het voelde als thuis gisterenavond. Een nieuwe thuis, met zoveel nieuwe indrukken. En dus maak ik graag een lijstje met de dingen die ons het meest opvielen tijdens onze eerste avond in Oostende:


1. De mensen wandelen trager.

2. De Free Record Shop bestaat er nog.

3. Winkels krijgen namen als Topmode. Ookal dekt de vlag de lading niet. Het wordt hen met ganser harte vergeven.

4. Ook meeneemrestaurants krijgen praktische namen: www.meeneemthai.be. Nota: je kan enkel telefonische bestellen, niet via het net.

5. Mensen zitten al-tijd op een terras. Zelfs bij vriestemperaturen.

6. Het is daar precies Amerika. Ze verkopen dromen: Coffee Dream én wapens. Echtig. Daar is een gewerenshop. Ik wist zelfs niet dat dat een ding was.

7. De honden grommelen allemaal naar elkaar. De mensen bijna allemaal.

8. Als je op zoek bent naar een shirt met panterprint, glitters, pailletten en een strook valse bont: van harte welkom in onze nieuwe thuisstad.


More is more!


We zijn blij en vrij in ons zeemansnest. De ochtendwandeling op een besneeuwd strand liet ons onze tanden zien: een brainfreeze nabij.

Contentement en meeneemthai.

Het komt daar helemaal goed.


xo

eva

1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


hildevq
hildevq
Feb 01, 2019

Nu al heerlijk meelezen :-) Succes, folks! ♡

Like
bottom of page