top of page
Zoeken

waddisdadierallemaal?

Wij delen ons verhaal, onze ondervindingen, onze ideeën om van elke dag een vakantiedag te maken. Werken wij? Zéker. We werken zelfs hard, maar veel minder dan de gemiddelde Vlaming. Ik baat een yogastudio uit, geeft workshops en lezingen, schrijft boeken en columns. Stijn geeft les in scholen en laat kinderen op een speelse manier kennis maken met informatica. Daarnaast leven we vooral een multi-passioneel bestaan, daardoor zijn we constant bezig met het creëren, bedenken en in de wereld zetten van allerhande projecten. Daardoor werken we altijd en eigenlijk ook niet. Want die passie is ons leven. We leven dus om te werken en niet omgekeerd.


Ons plan is om zo weinig mogelijk het gevoel te hebben dat we werken, het streven naar vrijheid, de dag zo te kunnen indelen dat we onze energie zo efficiënt mogelijk kunnen inzetten, dat we onze rekeningen makkelijk kunnen betalen en onze kosten dus eigenlijk aanpassen aan ons inkomen. Soms leven we zo low budget mogelijk, dan weer niet. Net daarin zit de vrijheid: in het kunnen maken van keuzes. Dat het mag en niet moet. Daarin zit voor ons het vakantiegevoel. Mooi weer? Ik neem een dag vrij, zonnen in de tuin, vliegeren op het strand, Sup-tocht op het water, chips eten in de zetel. Slecht weer? Werken, werken, werken.


Het is die constante dynamiek die we willen delen, de keuzes, de lifehacks, het genieten en het afzien. Want dat hoort er af en toe bij. Is die zonsopgang niet net iets mooier na het in alle vroegte beklimmen van de steile berg? Waar wij het graag anders in doen, is de korte krachtige klim en niet het zwoegen tot ons 65ste.


Doe je mee?


the secret to happiness: flowing - not forcing.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page