top of page
Zoeken

wat staat er op onze businesskaart?

Bijgewerkt op: 26 apr. 2021Het was Stijns psycholoog die hem op die term bracht. Hiervoor verwoordde hij zichzelf vaak als een manusje-van-alles. Als je op nieuwe plekken komt, vragen mensen al snel wat je precies doet. En met die vraag had Stijn altijd wat moeite. Het was moeilijk om te merken dat hij van veel dingen veel wist, maar in niets supergoed was.


We linken wat we doen als beroep vaak aan onze identiteit en onze eigenwaarde. En als je zegt dat je niet goed weet wat je doet, is het alsof je niet weet wie je bent. Terwijl Stijn dat eigenlijk wel goed wist. Daarom is hij zo blij met de term filantroop, omdat die naar buiten brengt wie hij is zonder dat meteen te moeten koppelen aan wat hij doet. Het is een term die beter voelt dan manusje-van-alles en met hem en zijn projecten kan meegroeien.


Eva: “Het helpt dat ik met mijn flipperkasthoofd elk nieuw idee dat ik heb onder de term changemaker kan passen. En dat het niet lijkt alsof ik elke dag iets anders uitvind.”

Ook Eva dacht lang na over wat er op haar businesskaart mocht. En daar staat nu changemaker. Omdat ze verandering wil brengen in mensen hun leven. Het leuke is dat changemaker een grote paraplu is, een term waar veel dingen onder passen. Van lezingen tot boeken schrijven en het opnemen van deze podcast. Ze heeft zichzelf zo vaak in vakjes laten steken, is hard meegegaan met het idee dat wat ze deed niet goed genoeg was en nu geeft de term changemaker haar vrijheid.

 

Meer weten over hoe wij werk definiëren?

Schrijf je onderaan in op onze nieuwsbrief en krijg de volgende blogpost ‘Nooit meer werken?’ in je mailbox.


Of beluister de podcastaflevering over werk en passie op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, SoundCloud of Stitcher.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page